CHleb z Libanu

Ocena:

4.56 (151)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
taki jest Libański chleb, jadłam prze 3 miesiące....

Składniki:

  • 1 lub 2 żółtka
  • 1 kg mąki
  • 1 szkl mleka
  • 1,5 szkl wody
  • 1 łyżeczka drożdży
  • sól
  • cukier do smaku
  • troszeczkę oleju - 1/2 łyżki

Chleb z libanu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zagnieść ciasto. Rozwłkować małe, cienkie placki i piec na małym ogniu na suchej patelni teflonowej.
  • Adres gdzie można kupić:
  • Warszawa, ul Baryńskiego
  • Przy placu Konstytucji
  • Restałracja "UGAVIT"
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne