CHLEB BEZGLUTENOWY

Własny sprawdzony

Dodany przez:

Ciasta drożdżowe

Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie bezglutenowe

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki gryczanej
  • 1,5 szklanki mąki ryżowej
  • 1/2 szklanki mąki konopna
  • 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 500-550 ml wody
  • 3 łyżki siemienia zmielonego
  • 1 opakowanie drożdży suchych
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Siemię lniane zalać 200 ml wrzątku wymieszać .
  2. Mieszając robotem dodawać olej drożdże wodę oraz wszystkie pozostałe składniki .Zostawić na 60 minut .
  3. Następnie przełożyć do formy i piec 50 minut w 190 stopniach .

Wskazówki

Zobacz też przepis na: chleb z garnka

maka ryżowa mąka konopna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze