rosol_po_chinsku

Rosół po chińsku

Ocena:

4.44 (195)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 4 osób

Rosół ale po chińsku - taka inna odmiana.

Składniki:

  • 1 i 1/2l rosołu z kurczaka,
  • 1 marchewka,
  • 2-3 kapelusze grzyby mun,
  • łyzka natka piertuszki,
  • łyzeczka imbiru startego
  • 10 dag pieczonego kurczaka
  • łyzeczka sezamu
  • łyżka oleju sezamowego,
  • łyżka sosu sojowego
  • łyzeczka sosu chilli,
  • 1/2 opakowania makaronu sojowego

Rosół po chińsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotwować rosól na kurczaku i warzywach tak jak zwykle ale nei przyprawiac za mocno. Wyjac marchewke ktora bedzie nam potrzebna. Do czystego przecedzonego rosołu dodac imbir, sos sojowy i olej sezamowy i sos chilli. Grzyby mun zalać wrżatkiem na 5 minut, potem zagotowac ok 10 minut. Wyjac pokroic w cienkie paski. Dodac do zupy. Makaron suchy wrzucic do zupy. Gaz wyłaczyc makoran ma w niej sam napeczniec. Marchewke pokroic w plasterki i dodac do zupy. Wsypac natke. Kurczaka pokroic w paski. Na talerz wyłożyc porcje zupy, na gore dodac kawałki kurczaka i talerz posypac ziarnami sezamu
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne