Chałka na ciepło

Ciepła chałka z czekoladą

dodany przez: Szukająca

desery pizza

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.47 z 194 głosów)

Składniki:

  • chałka
  • jajko
  • 0,5 szkl. mleka
  • czekolada
  • masło

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Chałka na ciepło - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Chałkę pokroić na kromki o grubości 2-3 cm. Zrobić małe nacięcie i włożyć kostkę czekolady. Namoczyć przez chwilkę w mleku zmieszanym z jakiem. Smażyć na maśle z obydwu stron, aż ładnie się zarumieni. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: