
Drożdżowe cebularze - Przepis na Drożdżowe cebularze
Cebularze w naszej wersji nie mają maku, ale pachną za to tymiankiem i czosnkiem. Zjedzcie je na ciepło!
Domowe cebularze z grzybami - przepis, który pasuje na święta i nie tylko. Cebularze z grzybami podajemy do czystych świątecznych zup, najlepiej gdy są jeszcze ciepłe.
Stylizacja: Ewa Gmiter-Rogalska Zdjęcia: Artur Rogalski
(średnia 4.44 z 144 głosów)
Porady
Do przepisu wykorzystujemy:
- ciepłe mleko
- świeże, pokruszone drożdże
- twardy , ostry ser żółty, starty
Cebularze możemy przygotować też z innym farszem. 20 dag posiekanej kapusty kiszonej dusimy przez 30 min w wodzie po gotowaniu grzybów, łączymy z posiekaną, zrumienioną na oleju cebulą, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem lub cząbrem, mieszamy z 5 dag posiekanych ugotowanych grzybów suszonych i odrobiną cukru, obsmażamy na maśle.
Bardzo łatwe w przygotowaniu cebularze z ciasta drożdżowego.
wspomnienie dzieciństwa
Cebularze w naszej wersji nie mają maku, ale pachną za to tymiankiem i czosnkiem. Zjedzcie je na ciepło!
Cebularze-robię je mojemu Mężowi co jakiś czas na śniadanko - cieplutkie, cebulowe - pyszne!!!
Świetna przekąska... Można wziąć ze sobą, gdy zgłodniejemy poza domem...
pyszne najlepiej smakują jeszcze ciepłe
Kapusta z grzybami to wigilijna klasyka. Robimy ją na Wigilię, ponieważ jest daniem postnym. Kapusta z grzybami to potrawa pyszna i aromatyczna - za jej wyjątkowy smak i aromat odpowiadają różne rodzaje grzybów. Warto przygotować ją nawet kilka dni wcześniej, żeby smaki się przegryzły. Dzięki temu będzie jeszcze lepsza!