Cebula faszerowana podgrzybkami

Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 20 minut
Porcja: 160 kcal
Składniki na 2 porcje

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
160 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 168 głosów)

Składniki:

  • 2 cukrowe cebule
  • 1/2 kg świeżych podgrzybków
  • łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Cebula faszerowana podgrzybkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Grzyby oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić i podsmażyć na maśle (trochę masła zostawić).
  • Cebule przekroić na pół, nie obierać. Wydrążyć środki, posiekać i zeszklić na pozostałym maśle.
  • Dodać podsmażone grzyby, natkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Połówki cebuli napełnić
  • farszem. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C.

Kalorie: 160

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: