Carpaccio z borowików

Ocena:

4.49 (177)

  • 20 min.
  • dla 6 osób
Przepis na przystawkę z grzybów - carpaccio z borowików

Składniki:

  • 30 dag młodych, świeżo zebranych borowików
  • garść rukoli
  • 1/5 szklanki octu balsamicznego
  • 1/4 szklanki oliwy
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Carpaccio z borowików - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  • Dokładnie oczyszczone grzyby wrzucić na wrzątek i obgotować je przez 2–3 minuty. Odcedzić na sicie,
  • ostudzić i pokroić na jak najcieńsze plastry.
  • Rukolę opłukać i osuszyć, ułożyć na półmisku. Na liściach rukoli ułożyć plastry grzybów. Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą, solą i białym pieprzem na gładki sos. Sosem polać grzyby ułożone na półmisku.
  • Co oprócz sosu
  • Do carpaccio zarówno tego z wołowiny, jak i borowikowego poza sosem z octu i oliwy świetnie pasuje parmezan starty na cienkie płatki.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne