Carbonara bez śmietany

Odchudzona wersja carbonary

dania z makaronemcarbonara

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 170 głosów)

Składniki:

  • 400 g makaronu świderki
  • 200 g wędzonego boczku
  • 3 jajka
  • żółty ser
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Boczek pokroić i podsmażyć na chrupko bez tłuszczu. Dodać makaron i chwilę smażyc. Jajka wymieszać z przyprawami i dodać do makaronu. Smażyć aż jajka się prawie całkowicie zetną, posypać startym serem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy