Cannelloni ze szpinakiem i fetą

Tym razem wersja z moim ulubionym szpinakiem.

Dodany przez:

Cannelloni ze szpinakiem i fetą

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 125 gr makaronu Cannelloni
  • opakowanie szpinaku
  • opakowanie sera feta
  • 1 cebula
  • sos pomidorowy
  • zółty ser
  • czosnek
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Obieraną cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie.
  2. Dodajemy szpinak i krótko podsmażamy.
  3. Na samym końcu łączymy go z serem feta.
  4. Domowy sos pomidorowy doprawiamy do smaku.
  5. Rurki makaronu możemy podgotować lekko - al dente, lub napełnić od razu rurki farszem i ułożyć na blasze.
  6. Całość zalewamy sosem pomidorowym. Zapiekamy ok 15 minut (jeśli nie podgotowujemy makaronu wtedy pieczemy ok 30 minut)w temperaturze 150 stopni.
  7. Pod koniec posypujemy startym, żółtym serem.
  8. I gotowe :)
obiad kolacja zapiekanka dla dzieci szpinak feta Cannelloni
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze