Canelloni z cukinii z pistacjami,mięsem mielonym,z sosem pesto i makaronem penne

Przepis Szefa Kuchni Morliny Marcina Budynka.Polecam.

pestodania z makaronem

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 157 głosów)

Składniki:

  • mięso mielone z indyka 1kg.
  • cukinia 5szt
  • pomidory suszone w zalewie 200g
  • śmietana 30% -1/2l
  • sól
  • pieprz
  • świeże zioła,m.in.bazylia,tymianek
  • migdały płatki 200g
  • oliwa z oliwek 300ml
  • czosnek 5 ząbków
  • makaron penne 400g
  • parmezan 150.
  • pomidory koktajlowe 1 opakowanie ok.400g
  • pistacje 200g
  • białe wino 200ml

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Umytą cukinię tniemy wzdłuż na cienkie plastry.Mięso mielone z indyka mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy łuskane pistacje.Formujemy z mięsa wałeczki i zwijamy w plastry cukini.Pieczemy w piekarniku ok.10-15 minut w temperaturze 180`C.Płatki migdałowe miksujemy z bazylią,suszonymi pomidorami,czosnkiem,parmezanem i oliwą z oliwek.Powstały sos dodajemy do makaronu ugotowanego al dente.Pomidory koktajlowe tniemy na połówki,smażymy na oliwie z oliwek,podlewamy białym winem i posypujemy nimi nasze danie.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy