Camembert w koszulce francuskiej

szkoda że zdjęcie nie oddaje prawdziwego smaku:) Polecam

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 serki Camembert
  • 4 łyżki dżemu z żurawiny lub borówki lesnej
  • 1 rolka ciasta francuskiego
  • 1 roztrzepane jajko

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do 180 st.
  2. Blachę piekarnikową wysłać pergaminem.
  3. Ciasto podzielić na pół
  4. Na każdej połówce ciasta ułożyć ser, posmarować go 2 łyżkami żurawiny lub borówki.
  5. Ciasto zwinąć w sakiewkę i dodatkowo spiąć wykałaczką dla wzmocnienia.
  6. Wierzch posmarować jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 30- 35 minut. Jak zacznie nabierać złotego koloru jest gotowe. Wzorowałam się przepisem który znalazłam na blogu Kuchnia Broni. Żałuję że moje zdjęcie nie odzwierciedla smaku , ale zapewniam że smakuje wybornie
Śniadanie przekąska kolacja żurawina ciasto francuskie ser Camembert borówka leśna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze