Camembert smażony

Dla miłosników serów

dodany przez: caroline

przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 173 głosów)

Składniki:

  • 2 okrągłe serki camembert
  • 1 jajo
  • tarta bułka
  • olej

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Camembert smażony - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na 2 duże porcje: Obtoczyc serki w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Kłaść na mocno rozgrzanym oleju i smazyć z obu stron na złoty kolor. Na 4 porcje Ostrym nożem przekroić każdy ser na 2 krążki. Panierować je w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Włożyć na 15 minut do zamrazarki. Schłodzone krążki kłaść przeciętą strona na mocno rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor, odwrócić na druga strone i również usmażyć na złoto. Ser podawać bezpośrednio po przyrzadzeniu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: