Burritos zapiekane

Ocena:

4.52 (184)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 30 minut
Smażenie: 20 minut
Porcja: 530 kcal

Składniki:

  • 40 dag wołowiny
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki natki
  • pikantna salsa pomidorowa Delecta
  • Burittos „Wraps” czosnkowo-ziołowe Delecta (marynata+dressing)
  • tortille pszenne „Wraps” Delecta (1 opakowanie/ 8 sztuk)
  • 4 łyżki śmietany
  • 15 dag żółtego sera
  • sól

Burritos zapiekane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso zmielić lub drobno posiekać, wymieszać z marynatą i łyżką oleju.
  • Fasolę osączyć z zalewy. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać mięso, salsę, smażyć ok. 5 minut, włożyć fasolę, natkę, posolić, wymieszać.
  • Smażyć jeszcze chwilę na małym ogniu.
  • Tortille podgrzać, nałożyć mięso, zwinąć, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Posypać tartym serem, polać dressingiem, zapiekać 10 minut w temp. 180°C. Mieszankę na dressing wymieszać ze śmietaną.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne