Buraczki ze śmietaną na ciepło

Ocena:

4.4 (206)

  • 10 min.
  • dla 2 osób
Surówka z buraków pod inną śmietanową postacią. Polecam, gdyż są wyśmienite!

Składniki:

  • 6 łyżek buraków ze słoika (wiórki lub tarte) lub obranych, ugotowanych i startych
  • 8-10 łyżeczek śmietany (12%)
  • 2 łyżeczki mąki

Buraczki ze śmietaną na ciepło - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Buraki podgrzać na patelni, bez dodatku tłuszczu, wystarczy ich naturalny sok. Gdy będą ciepłe, zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wymieszać i jeszcze przez moment podgrzać. Ponownie zdjąć z ognia dodać łyżeczkę mąki, aby zgęstniało, wymieszać i cieszyć się smakiem. Przy dobrze doprawionych buraczkach, nie trzeba już solić. Podawać ciepłe do obiadu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne