Buraczki zpapryką

latem robię buraczki z papryką w słoikach które zimą wykorzystuję do obiadu

Dodany przez:

Buraczki zpapryką

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • 3 kg buraczków
  • 4 cebule
  • 8 duzych papryk
  • 1 / 2łyżeczki papryki w proszku
  • Zalewa:
  • 1 szklanka octu
  • 2 szklanki wody
  • 1-2 łyżeczki soli
  • 1 /2 szklanki cukru
  • ziele angielskie i liść laurowy

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
  2. Buraczki umyć i włożyć do wrzątku, podgotować, aby lekko zmiękły, obrać i zetrzeć
  3. na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać
  4. pokroić drobno, posypać solą i zostawić na 1 / 2 godziny.
  5. Składniki zalewy zagotować. Do wrzącej zalewy wrzucić paprykę i cebulę i gotować
  6. około 20 minut. Następnie dodać pokrojone buraczki i wszystko razem zagotować.
  7. Gorące buraczki przekładać do wyparzonych słoisków. Zakręcić i odwracać do góry
  8. nogami.
przetwory buraczki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze