Buraczki z czosnkiem do słoika

Jest to świetny dodatek do obiadu.

Dodany przez:

Warzywne

Czas przygotowania:
Kalorie:
100 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3.78 z 9 głosów)

Składniki

  • 3 kg Buraów
  • Zalewa:
  • 1 Szklanka wody
  • 1/4 Szklanki octu 10%
  • 3/4 Szklanki cukru
  • 3/4 Łyżki soli
  • 2 Ząbki czosnku
  • Przyprawy:
  • 7 Ziaren ziela angielskiego
  • 5 Ziaren pieprzu
  • 2 Liście laurowe

Przygotowanie

  1. Buraki ugotować w skórce i ostudzić.Obrac ze skóry,umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do garnka wlać wodę,ocet dodać cukier,sól i przeciśniety przez praskę czosnek,ziele angielskie,pieprz i liście laurowe.Wszystko razem wymieszać i zagotować.Gorącą zalewą zalej starte buraki wymieszaj i zostaw na 2 godziny.Po tymczasie przełożyć do suchych i czystych słoików.
przetwory sól ocet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze