Buraczki w zalewie chrzanowej

smacznie na zimę

Sałatki

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 192 głosów)

Składniki:

  • 5kg buraków ugotować obrać i potarkować tarką do buraczków . Zalewa 1L wody , 4 duże cebule pokroić w kostkę , 6 ząbków czosnku rozdrobnić ,4 liście laurowe ,3 goździki ,6 ziaren ziela angielskiego , 10 ziaren pieprzu czarnego ,5 łyżek tartego chrzanu, 1 szklanka cukru ,garść soli kamiennej ,2 szklanki octu 6%

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wszystkie składniki do zalewy gotować razem . Zalewę odcedzić , gorącą zalać na potarkowane buraki ,wymieszać i odstawić na 12 godzin ,po czym wkładać do słoików i krótko pasteryzować . Smacznego !!!!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy