Buraczki w zalewie chrzanowej

smacznie na zimę

Dodany przez:

Buraczki w zalewie chrzanowej

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 5kg buraków ugotować obrać i potarkować tarką do buraczków . Zalewa 1L wody , 4 duże cebule pokroić w kostkę , 6 ząbków czosnku rozdrobnić ,4 liście laurowe ,3 goździki ,6 ziaren ziela angielskiego , 10 ziaren pieprzu czarnego ,5 łyżek tartego chrzanu, 1 szklanka cukru ,garść soli kamiennej ,2 szklanki octu 6%

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki do zalewy gotować razem . Zalewę odcedzić , gorącą zalać na potarkowane buraki ,wymieszać i odstawić na 12 godzin ,po czym wkładać do słoików i krótko pasteryzować . Smacznego !!!!
czosnek sałatka buraki chrzan
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze