Buraczki tarte zasmażane

gotowane buraczki tarte - wyśmienity dodatek do obiadu

SurówkiDodatkiburaczki

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 180 głosów)

Składniki:

  • * 6 średnich buraków czerwonych
  • * kwasek cytrynowy
  • * sól pieprz
  • * śmietana (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Buraki w całości myjemy i gotujemy w łupinach. Gdy są już prawie miękkie odlewamy wodę i po ostudzeniu obieramy je. Na tarce jarzynowej drobnej ścieramy ugotowane buraczki. Następnie przekładamy do garnka w którym będą się podsmażać, dodajemy przyprawy, troszkę kwasku cytrynowego do smaku, a na koniec można zaciągnąć je 1-2 łyżkami śmietany. Idealne do mięsnych dań jako dodatek obiadowy.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: