Buraczki na ciepło

Jest to bardzo prosty i tani dodatek do dań obiadowych

Sałatki

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
1 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.34 z 186 głosów)

Składniki:

  • buraki
  • cukier
  • masło
  • sok z cytryny
  • vegeta
  • śmietana
  • mąka

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Buraki umyć i ugotować w skórkach w posolonej wodzie.
  • Gdy buraki zaczną się gotować dodać sok wyciśnięty z całej cytryny aby warzywa nie straciły koloru.
  • Wystudzić obrać ze skórki i zetrzeć na tarce.
  • Buraki przełozyć do garnka zagrzać.
  • Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę podgrzewać cały czas mieszając gdy się zrumieni i straci smak surowizny.
  • Zasmażkę połączyć z ciepłymi burakami i zagotować. Uważać aby się nie przypaliło.
  • Przyprawić sokiem z cytryny, vegetą i cukrem.
  • Wymieszać ze śmietaną i podawać.

Kalorie: 1

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy