BURACZKI DO OBIADU

Proste, smaczne i idealny dodatek do obiadu

Dodany przez:

BURACZKI DO OBIADU

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.63 z 8 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 kg buraków czerwonych
  • 2 łyżki octu
  • 4 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki smalcu

Przygotowanie

  1. Buraczki ugotować w wodzie lub na parze. Miękkie buraczki zetrzeć na tarce jak do placków ziemniaczanych. Do utartych buraczków dodać mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć buraczki, chwolę podgrzewać, dodać ocet i przesmażyć około 5 minut.
warzywa obiad mąka buraki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze