BURACZKI DO OBIADU

Proste, smaczne i idealny dodatek do obiadu

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 207 głosów)

Składniki:

  • 1 kg buraków czerwonych
  • 2 łyżki octu
  • 4 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki smalcu

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Buraczki ugotować w wodzie lub na parze. Miękkie buraczki zetrzeć na tarce jak do placków ziemniaczanych. Do utartych buraczków dodać mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć buraczki, chwolę podgrzewać, dodać ocet i przesmażyć około 5 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy