BURACZKI CYNAMONEM

Polecam,swietny dodatek do obiadu

Przetwory

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 200 głosów)

Składniki:

  • 2 kg buraków
  • zalewa:
  • 6szkl.wody
  • 1 szkl.cukru
  • 1/2 szkl.octu
  • 2 łyzki soli
  • 4 gożdziki,2 ziela,szczypta cynamonu-na każdy słoik 1/2 l

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Buraki gotujemy,ostudzone obieramy ze skórki.Układamy do słoiczków 1/2 l.Do kazdego słoika wrzucamy 4 gozdziki,2 ziela i dajemy po szcypcie cynamonu.Składniki zalewy zagotowujemy.Wrzacym wywarem zalewamy buraczki.Zamykamy słoiki.Pasteryzujemy jeszcze 10 minut.Odrwacamy słoiki do góry dnem,zeby sie dobrze pozamykały.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy