BURACZKI CYNAMONEM

Polecam,swietny dodatek do obiadu

Dodany przez:

BURACZKI CYNAMONEM

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 2 kg buraków
  • zalewa:
  • 6szkl.wody
  • 1 szkl.cukru
  • 1/2 szkl.octu
  • 2 łyzki soli
  • 4 gożdziki,2 ziela,szczypta cynamonu-na każdy słoik 1/2 l

Przygotowanie

  1. Buraki gotujemy,ostudzone obieramy ze skórki.Układamy do słoiczków 1/2 l.Do kazdego słoika wrzucamy 4 gozdziki,2 ziela i dajemy po szcypcie cynamonu.Składniki zalewy zagotowujemy.Wrzacym wywarem zalewamy buraczki.Zamykamy słoiki.Pasteryzujemy jeszcze 10 minut.Odrwacamy słoiki do góry dnem,zeby sie dobrze pozamykały.
przetwory buraki cynamon
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze