Bułki zapiekane z jajkiem

Chrupiąca przekąska z bułek

dodany przez: SMAKOWITA smakowita

zapiekanki przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Ocena:

(średnia 4.55 z 169 głosów)

Składniki:

  • 6 bułek pszennych
  • 6 jajek
  • 1 laska kiełbasy podwawelskiej
  • 3 pomidory
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 15 dkg sera żółtego
  • masło

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Bułki zapiekane z jajkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Bułki przekroić i wydrążyć. Środki wysmarować cienko masłem. Pomidory obrać za skórek i pokroić w kostkę. Ser pokroić w kosteczkę. Kiełbasę obrać z błonki, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Bułki wypełnić wędliną, pomidorem jajkiem i posypać serem. Zapiec w temperaturze 200 stopni przez 8 minut. Gorące bułeczki posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy