Buleczki serowe

Co smakuje lepiej od swiezo upieczonych buleczek?

dodany przez: Luna´ luna

Czas przygotowania:
1godz. 20min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.37 z 161 głosów)

Składniki:

  • • 375 gram maki pszennej
  • • 1 mala paczka drozdzy suszonych
  • • 1 lyzeczka cukru
  • • 1 lyzeczka soli
  • • 250 ml. letniej wody
  • • 150 gram sera gouda + 50 gram
  • • 1 zoltko
  • • 1 lyzka mleka

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na zimno

Buleczki serowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • // -->PRZYGOTOWANIE:
  • Make, drozdze, cukier, sol, 150 gram startego sera i wode wymieszac i wyrobic ciasto. Odstawic pod przykryciem do wyrosniecia. Wyrosniete ciasto kilka razy zagniesc i formowac buleczki (mnie wyszlo 9 sztuk). Zoltko rozmieszac z mlekiem i posmarowac bulki i nastepnie polozyc reszte startego sera. Odstawic na 30 min. do wyrosniec. Piec ok. 20 min. w temp. 200°C.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: