Budyniowy przekładaniec

Jest to ciasto pyszne, szybkie i dobre na każdą okazję!!

dodany przez: 1717nati1717

przekładaniec Desery budynie

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Kalorie:
300 kcal
Poziom trudności: Średni
Ocena:

(średnia 4.47 z 171 głosów)


Składniki:

  • składniki:
  • I ciaso:
  • 7 jaj
  • 1 szkl. cukru
  • 3 duże łyżki kakao
  • 5 dużych łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • II ciasto:
  • 25 dag. orzechów
  • 5 białek
  • 15 dag. cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Masa:
  • 1/2 l mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 5 żółtek
  • 20 dag cukru
  • 1,5 dużej łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 margaryna zwykła
  • powidła

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • I ciasto
  • Białka ubijamy, dodajemy cukier i gdy utworzy się puszysta masa dodajemy
  • resztę składników. Ciasto dzielimy na dwie części i pieczemy dwa placki w
  • temperaturze 180 stopni.
  • II ciasto
  • Białka ubijamy, dodajemy cukier i gdy utworzy się puszysta masa dodajemy
  • resztę składników. Pieczemy jeden placek w temperaturze 180 stopni.
  • Masa
  • Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, budyń i 1/2 szkl. mleka.
  • pozostałe mleko gotujemy i gdy będzie już gorące wlewamy masę. Miksujemy na
  • ogniu żeby zgęstniała. Zimną masę łączymy z margaryną.
  • Sposób ułożenia: I placek, powidła, masa, II placek, masa, I placek,
  • powidła. Możemy posypać wiórkami kokosowymi.

Kalorie: 300

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy