budyn_jaglany_z_bananem_na_mleku_kokosowym

Budyń jaglany z bananem na mleku kokosowym

Ocena:

4.53 (161)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
Doskonałe jako śniadanie zamiast owsianki czy jaglanki, ale może być również wspaniałym deserem.

Składniki:

  • Pół szklanki kaszy jaglanej
  • 1 przejrzały banan
  • 1/3 łyżeczki stewii bądź ksylitolu, może być też miód zależy co mamy pod ręką
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1 duża łyżka mleka kokosowego

Budyń jaglany z bananem na mleku kokosowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę jaglaną płuczemy na sicie, a potem przelewamy porządnie wrzątkiem żeby nam straciła swój specyficzny smak i aromat. Zalewamy dwoma i pół szklankami wody, gotujemy na małym ogniu pod przykryciem i czekamy, aż nam się kasza ładnie rozgotuje. Pod koniec gotowania dodajemy banana i resztę składników, mieszamy, aż wszystko się nam połączy na jednolitą masę. Gdy jest już gęste miksujemy blenderem na gładką masę i podajemy z ulubionymi dodatkami np, może być to sok malinowy, czy jak u mnie ciemne kakao.
  • Doskonałe jako śniadanie zamiast owsianki czy jaglanki, ale może być również wspaniałym deserem.

Porady

Wypróbuj też przepis na ciasto Izaura

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne