Tort brzoskwiniowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Ubijamy pianę z białek, następnie dodajemy cukier i żółtka nadal ubijając. Mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia wsypujemy przez sitko i delikatnie mieszamy.
Przelać ciasto do tortownicy i piec przez ok. 20 minut w temperaturze 1700C. Po upieczeniu i wystygnięciu biszkopt przeciąć na 3 krążki.
Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie wkrapiamy sok z cytryny( ilość zależy jaką masę chcemy uzyskać, bardziej słodką czy kwaśna)
Pierwszy biszkopt smarujemy masą (można posypac drobno pokrojonymi brzoskwiniami) i przykładamy drugim biszkoptem, który znów smarujemy masa. Czynność powtarzamy jeszcze raz. Boki tortu smarujemy masa i obsypujemy kokosem. Również wierzch tortu smarujemy masą i układamy brzoskwinie pokrojone w plasterki, pociętą galaretkę i robimy kwiatuszki z bitej śmietany.