brzdac

Brzdąc

Ocena:

4.45 (186)

  • 60 min.
Przepyszne ciasto, które zawsze wychodzi

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 kubki śmietany 20 % po 200 ml
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki żelatyny

Brzdąc - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia. Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i kakao, dokładnie wymieszać. Do ubitej śmietany wlewami powoli zimną żelatynę, wymieszać. Masę wykładamy na zimny biszkopt i zrobić esy floresy widelcem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne