Bruschetta wg Potok

Uwielbiam tą prostą przekąskę !

Dodany przez:

Bruschetta wg Potok

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • składniki w dowolnych proporcjach zachowujac zasadę, że składnikiem dominującym są pomidory
  • pomidory
  • cebula
  • czosnek
  • pieczarki
  • oliwki czarne i zielone
  • olej
  • masło
  • oliwa z oliwek
  • ser żółty
  • mozarella naturalna
  • maggi w płynie
  • suszona bazylia
  • pieprz
  • bagietka

Przygotowanie

  1. Na oleju i maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodać pokrojone w drobną kosteczkę pieczarki oraz pokrojone oliwki. Dusić pod przykryciem przez około 8 minut nastepnie dodać pomidory bardzo drobno posztkowane, doprawić maggi, pieprzem i ziołami a także dodać czosnek przecisnięty przez praskę. Wszystko dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając przez około 10minut. Na końcu dodac starty żółty ser i odrobinę mozarelli i poczekać az się rozpuszczą i wymieszają z całością.
  2. W piekarniku przygotować grzanki z bagietki, kiedy będą już gotowe posmarować je odrobiną oliwy z oliwek i położyć na nich gotową bruschettę.
Śniadanie ser przekąska kolacja pomidory tosty grzanki bruschetta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze