Bruschetta wg Potok

Uwielbiam tą prostą przekąskę !

bruschettatostygrzankiPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 192 głosów)

Składniki:

  • składniki w dowolnych proporcjach zachowujac zasadę, że składnikiem dominującym są pomidory
  • pomidory
  • cebula
  • czosnek
  • pieczarki
  • oliwki czarne i zielone
  • olej
  • masło
  • oliwa z oliwek
  • ser żółty
  • mozarella naturalna
  • maggi w płynie
  • suszona bazylia
  • pieprz
  • bagietka

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Na oleju i maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodać pokrojone w drobną kosteczkę pieczarki oraz pokrojone oliwki. Dusić pod przykryciem przez około 8 minut nastepnie dodać pomidory bardzo drobno posztkowane, doprawić maggi, pieprzem i ziołami a także dodać czosnek przecisnięty przez praskę. Wszystko dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając przez około 10minut. Na końcu dodac starty żółty ser i odrobinę mozarelli i poczekać az się rozpuszczą i wymieszają z całością.
  • W piekarniku przygotować grzanki z bagietki, kiedy będą już gotowe posmarować je odrobiną oliwy z oliwek i położyć na nich gotową bruschettę.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy