Brownie z orzechami, śliwkami i rodzynkami

Dla miłośników ogromnej ilości czekolady czekoladowe brownie

dodany przez: marysias

ciasto czekoladowe brownie Desery

Czas przygotowania:
40min.
Ocena:

(średnia 4.45 z 156 głosów)


Składniki:

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 185 g mąki pszennej
  • 185 g masła
  • 3 jajka
  • 180g cukru pudru
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 150 g bakalii (orzechów, śliwek i rodzynek)
  • ok 1/3 łyżeczki soli

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy z czekoladą i lekko studzimy. Jajka dokładnie roztrzepujemy z cukrem, solą i wanilią. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej bakalie.
  • 2. Do jajek dodajemy na zmianę czekoladę i mąkę. Do blaszki o wymiarach 15/23 cm wlewamy masę. Pieczemy ok 25 minut, aż wierzch się się lekko przyrumieni i zacznie pękać. Ciasto wykładamy z piekarnika i studzimy w blaszce, następnie wkładamy do lodówki. Najlepiej smakuje schłodzone.

Porady

Zobacz też: Przewyborne paprykowe wegańskie brownie

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy