Brokuły z fetą i migdałami prażonymi

Ocena:

4.53 (167)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
pysznie i zdrowo

Składniki:

  • 1 duży brokuł
  • 100 gram sera Feta, lub tyle, ile lubimy
  • Płatki migdałowe 3 łyżki
  • SOS:
  • 1 łyżka miodu naturalnego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • Sól i pieprz do smaku

Brokuły z fetą i migdałami prażonymi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Składniki sosu połączyć.
  • Migdały uprażyć na suchej patelni na średnim ogniu.
  • Brokuł zblanszować we wrzącej wodzie ok. 5-6 minut z dodatkiem soli, cukru i masła, bez przykrycia. Następnie osączyć i przelać zimną wodą, pozostawić do obcieknięcia.
  • W salaterce ułożyć podzielonego na cząstki brokuła, posypać fetą pokrojoną w kosteczkę, oraz płatkami migdałowymi.
  • Całosć polać sosem i schłodzić. Przed podaniem delikatnie wymieszać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne