Brokuły w cieście

Fajne urozmaicenie na podanie brokuł

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 4 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • bukiet brokuł
  • bułka tarta
  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
  • np. (każdy może użyc swojego dowolnego przepisu na ciasto naleśnikowe)
  • 200g mąki
  • 200g mleka
  • 2 jajka
  • 5-6 łyżek wody
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oleju
  • duża szczypta majeranku
  • SOS:
  • 3-6 ząbków czosnku
  • jogurt naturalny
  • suszony lub świeży koperek

Przygotowanie

  1. Z podanych proporcji przygotowujemy ciasto naleśnikowe. W międzyczasie dokładnie myjemy brokuły i tniemy na nie za duże bukieciki, każdy z nich następnie maczamy w cieście naleśnikowym i obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy juz wszystkie brokuły będą gotowe robimy sos czosnkowy: ząbki czosnku należy zetrzeć na tarce o jak najmniejszych oczkach, dodać do jogurtu i dosypać na oko kopru i danie gotowe.
warzywa obiad ciasto naleśnikowe przekąska kolacja brokuły
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze