Boczek duszony mojego taty

Ocena:

4.45 (189)

  • 60 min.
  • dla 8 osób
Smaczny boczek duszony mojego taty:)

Składniki:

  • 60 dkg surowego boczku(może być też schab karkowy)
  • 2 duże cebule
  • 1/2 kg pieczarek
  • łyżeczka ulubionej przyprawy
  • czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka majeranku
  • listek laurowy
  • szklanka wody
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oleju

Boczek duszony mojego taty - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczek pokroić, w grubsze kawałki,dodać pokrojoną cebulę.
  • Obsmażyć na łyżeczce oleju, na złoty kolor.
  • Dodać pokrojone na cztery pieczarki,vegetę i listek.
  • Podlać wszystko szklanką wody,dusić pod przykryciem do miękkości.
  • Pod koniec duszenia, dodać, majeranek,sól, pieprz, rozgnieciony czosnek.
  • Mąkę ziemniaczaną,rozrobić z odrobiną wody,zaprawić sos i chwilkę pogotować.
  • Podawać z ziemniakami lub chlebem .Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne