Boczek rolowany ze śliwkami

Smaczna domowa wędlina

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 3 głosów)

Składniki

  • 1 kg surowego chudego boczku
  • papryka słodka mielona
  • vegeta
  • kminek
  • majeranek
  • 3 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz oliwa
  • suszone mięsiste śliwki np. kalifornijskie

Przygotowanie

  1. 1) Boczek umyć posmarować oliwą
  2. 2)Ząbki czosnku przekroić na połowki, cebulę posiekać w grubą kostkę
  3. 3) Przyprawy wymieszać w miseczce
  4. 4) Mięso obtoczyć w przyprawach i włożyć na noc do lodówki
  5. 5) Na płacie mięsa ułożyć suszone śliwki w rzędzie wzdłuż jednego boku i zwinąć roladę
  6. 5) Całość obwiązać bawełnianą nicią
  7. 6) Do rękawa do pieczenia włożyć mięso oibłożone warzywami i upiec.
  8. 7) Po upieczeniu usunąć nitkę.
przekąska boczek przystawka wędlina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze