Boczek rolowany ze śliwkami

Smaczna domowa wędlina

dania mięsnePrzystawkiWędlinyPrzekąski

Czas przygotowania:
80 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 202 głosów)

Składniki:

  • 1 kg surowego chudego boczku
  • papryka słodka mielona
  • vegeta
  • kminek
  • majeranek
  • 3 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz oliwa
  • suszone mięsiste śliwki np. kalifornijskie

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1) Boczek umyć posmarować oliwą
  • 2)Ząbki czosnku przekroić na połowki, cebulę posiekać w grubą kostkę
  • 3) Przyprawy wymieszać w miseczce
  • 4) Mięso obtoczyć w przyprawach i włożyć na noc do lodówki
  • 5) Na płacie mięsa ułożyć suszone śliwki w rzędzie wzdłuż jednego boku i zwinąć roladę
  • 5) Całość obwiązać bawełnianą nicią
  • 6) Do rękawa do pieczenia włożyć mięso oibłożone warzywami i upiec.
  • 7) Po upieczeniu usunąć nitkę.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy