,,Boczek faszerowany boczkiem wędzonym''!!!

Wyśmienita uczta dla smakoszy ceniących smak boczku w każdej postaci

dodany przez: anonymous

Dania główne dania mięsne

Czas przygotowania:
3godz. 20min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 152 głosów)


Składniki:

  • 1kg boczku surowego,
  • 10dag pieczarek,
  • 20dak boczku wędzonego,
  • sól, pieprz, majeranek,
  • czosnek,
  • chilli olej,
  • przyprawy do mięs

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Przygotowanie:
  • 1. pieczarki oczyszczamy i kroimy w kosteczkę, następnie smażymy, boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy z pieczarkami.
  • 2. boczek rozkrawamy na prostokąt, smarujemy farszem, zwijamy i obwiązujemy nicią. Posypujemy solą, pieprzem, chilli, przyprawą czosnkową oraz do mięs.
  • 3. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 2 godziny w temp 200st., boczek kroimy w plastry. Można podać z sosem czosnkowym.
  • Smakuje równie dobrze na zimno i na gorąco! Rewelacja!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy