Bób w sosie śmietanowym

Bób podany z sosem śmietanowym i boczkiem

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 45 dag bób
  • 200 ml śmietana 18 proc
  • 20 dag boczek
  • 1 sztuka cebula
  • natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 sztuka ząbek czosnku

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w paseczki. Boczek i cebulkę podsmażyć. Bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Wycedzić Do podsmażonego boczku i cebulki dodać śmietanę oraz rozgnieciony ząbek czosnku. Natkę posiekać i również dodać. Wymieszać sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę razem podsmażyć całość. Bób wyłożyć na talerze polać sosem i posypać natką pietruszki.
warzywa obiad sos boczek śmietana bób
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze