Blok czekoladowy

Blok czekoladowy, czyli jak tanio i szybko zrobić dużą porcję czekolady.

ciasto czekoladoweDeseryblok czekoladowy

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 188 głosów)

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
  • 0,5 szklanki wody
  • 2 szklanki cukru
  • 5-6 łyżek kakao
  • 0,5 kg mleka w proszku
  • bakalie
  • pokruszone herbatniki

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wodę, cukier i margarynę zagotować.
  • Kakao i mleko w proszku razem wymieszać, po czym, ciągle mieszając, wlewać zagotowaną masę.
  • Do gładkiej masy dodać bakalie i herbatniki.
  • Formę keksową wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej masę.
  • Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
  • Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy