Blok czekoladowy

smakołyk łasuchów

ciasto czekoladoweDesery

Czas przygotowania:
90 min.
Ocena:

(średnia 4.48 z 149 głosów)

Składniki:

  • Kasia 25 dag
  • mleko w proszku 50 dag( nie w granulkach !!!!)
  • kakao 3 łyżki z czubkiem
  • cukier 2 szkl
  • woda 1/2 szkl
  • zapach waniliowy 3 krople
  • herbatniki 2-3 podwójne opakowania ( ile zdołamy wkruszyć i wymieszać)

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Margarynę i wodę rozpuszczamy, dodajemy do niej cukier wymieszany z kakao (cukier mieszam z kakao co pozwala uniknąć grudek z kakao). Do masy dodajemy mleko w proszku, ciągle miksujemy, na koniec dodajemy zapach waniliowy. Do masy wkruszamy herbatniki. Całośc mieszamy, przekładamy do blaszki ( ja wkładam do długiej wąskiej blaszki) i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy