Blok czekoladowy

Pyszne

ciasto czekoladoweDesery

Czas przygotowania:
180 min.
Kalorie:
240 kcal
Ocena:

(średnia 4.42 z 143 głosów)

Składniki:

  • 25 dkg masła
  • niepełna szklanka cukru
  • niepelna szklanka wody
  • 3 łyżki kakao
  • 25 dkg mleka w proszku
  • 25 dkg pogruszonych herbatników
  • dowolne bakalie

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Włożyc do garnka masło,wsypac cukier i kakao,wlac wodę i podgrzac na wolnym ogniu.
  • Gdy masa zagotuje się ,odstawic ja z ognia i wsypac mleko w proszku ,cały czas energicznie mieszając.
  • Nastepnie dodac pokruszone herbatniki ,bakalie .
  • Wymieszac i wylac do prostokątnej formy ,wyłożonej papierem i wysmarowanej masłem.
  • Wstawic do lodówki ,po schłodzeniu pokroic .

Kalorie: 240

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy