Blok czekoladowy

Przygotowanie: 40 minut Oczekiwanie: 5- 6 godzin Porcja: 390 kcal

ciasto czekoladoweDesery

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
390.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.53 z 202 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg mleka w proszku
  • kostka margaryny (20 dag)
  • 2 szklanki cukru
  • 10 dag herbatników
  • 4 łyżki kakao
  • 10 dag rodzynek
  • ew. kilka kropli aromatu rumowego

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ■ Mleko w proszku dokładnie wymieszać z kakao oraz rodzynkami. Herbatniki pokruszyć.
  • ■ Margarynę włożyć do garnka, wsypać cukier, wlać ok. 1/2 szklanki wody i ew. skropić aromatem, często mieszając, zagotować.
  • ■ Garnek z masą zdjąć z ognia, wsypać mleko z dodatkami oraz pokruszone herbatkniki, dokładnie wymieszać.
  • ■ Masę nałożyć do formy keksowej, wyrównać, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

Kalorie: 390.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy