Biszkopt z kaszy mannej

Ocena:

4.47 (164)

  • 45 min.
Trochę inny biszkopt!

Składniki:

  • 10 dag kaszy mannej
  • 3 jajka
  • 10 dag cukru
  • 1/4 l mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • odrobina masła i bułki tartej do wysmarowania formy

Biszkopt z kaszy mannej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z cukrem utrzyj żółtka. Białka ubij na pianę, powoli, delikatnie dodaj cukier waniliowy. Wymieszaj delikatnie kaszę manną, żółtka i pianę z białek. Formę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto włóż do formy, piecz ok. 1/2 godziny w temp. 180"C. Upieczone ciasto zalej mlekiem i ponownie wstaw do piekarnika na 3 minuty.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne