BISZKOPTOWA PIANKA

IDEALNIE SIE NADAJE NA DESER

Deserygalaretkipianka

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 169 głosów)

Składniki:

  • - 2 jajka
  • - 3 dag masła
  • - 6 dag cukru
  • - 5 dag mąki
  • - 4-5 łyżek marmolady
  • - 750 ml kremówki
  • - 10 dag cukru pudru
  • - cukier waniliowy
  • - 2 łyżki żelatyny
  • - brzoskwinia
  • - 1 galaretka pomarańczowa 2 jajka

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Połączyć z przesianą mąką i pianą z białek. Ciasto przelać do formy, upiec na rumiano w 190?C, ostudzić. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Galaretkę rozmieszać w 1/2 l gorącej wody, ostudzić. Z brzoskwini usunąć skórkę i pestkę, przetrzeć przez sito. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Brzoskwinię połączyć z 1/4 żelatyny, a potem z 1/4 bitej śmietany. Wymieszać resztę śmietany i żelatyny. Ciasto posmarować marmoladą, wyłożyć białą śmietanę, zastudzić. Przykryć brzoskwiniową, zastudzić, zalać galaretką, zastudzić.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy