Biszkoptowa galaretka

Zimna galaretka z biszkoptem na upalne dni....

biszkoptDeserygalaretki

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 183 głosów)

Składniki:

  • 1 galaretka wiśniowa
  • 1 galaretka agrestowa
  • 8 biszkoptów podłużnych

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Galaretkę agrestową rozpuścić w przegotowanej wodzie wg przepisu.
  • Rozlać do 4 pucharków.
  • Do każdego pucharka włożyć po jednym biszkopcie.
  • Odstawić do zastygnięcia.
  • Druga galaretkę rozpuścić tak jak pierwszą.
  • Przestudzić i zalać galaretkę agrestową.
  • Położyć pozostałe biszkopty na krzyż z pierwszymi.
  • Odstawić do stężenia.
  • Biszkopty same wchłoną odpowiednią ilość galaretki, dlatego nie należy ich zatapiać w galaretce.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: