Biszkopt z bitą śmietaną i galaretką

Ocena:

4.29 (160)

  • 1 godz. 30 min.
Szybkie ciasto na upalne dni.

Składniki:

  • 0,5 l śmietany
  • 0,5 szkl. cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny - rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 0,5 kg truskawek

Biszkopt z bitą śmietaną i galaretką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Upiec biszkopt z 4 jaj.
  • Śmietanę ubić i dodać do niej 0,5 szkl. cukru pudru, następnie ubijać - pod koniec ubijania dodać ostudzoną i dobrze rozpuszczoną żelatynę. Wylać śmietanę na biszkopt. Wyłożyć na nią truskawki. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu,tężejącą wylać na ciasto. Schłodzić. Najlepsze jest następnego dnia.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne