Bigos z młodej kapusty

Przepyszny bigos!

bigos

Czas przygotowania:
70 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 161 głosów)

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
  • 2 cebule
  • 4-5 parówek
  • przecier pomidorowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Głowkę kapusty,myjemy szatkujemy, wrzucamy do garka (można wrzucić 2-3 kostki rosołowe),i gotujemy. W tym czasie kroimy parówki, można je podsmażyć na patelni, kroimy cebulę. Gdy kapusta już się trochę pogotuję gdy już będzie bliżej końca gotowania wrzucamy parówki i cebulę,mieszamy. Gdy kapusta będzie miękka, dodajemy przecier pomidorowy i jeżeli będzię za dużo wody to odlewamy, dodajemy sól pieprz i gotowe!
  • Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy