Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty z wędzonką.

bigos

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 188 głosów)

Składniki:

  • * 1 główka młodej kapusty
  • * 300 g wędzonego boczku
  • * 300 g cienkiej kiełbasy
  • * sól, pieprz do smaku
  • * 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • * 2 łyżki mąki pszennej
  • * woda

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapustę oczyścić i poszatkować, ale nie za cienko, bo młoda kapusta bardzo się gubi. Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości. Kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i wrzucić do kapusty. Doprawić do smaku, ewentualnie jak ktoś lubi dodać odrobinę maggi w płynie. Do bigosu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, aż się połączy z bigosem. Nadmiar soku z bigosu zagęścić mąką wsypaną bo bigosu i dokładnie wymieszaną. Zagotować.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy