Bigos na winie

Dodatek czerwonej papryki dodaje mu ciekawego smaku - oto bigos na winie.

Dodany przez:

Dania główne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • cebula
  • olej
  • 500 g kiszonej kapusty
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • 2 ziemniaki
  • łyżka ostrej mielonej papryki
  • liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • szczypta mielonego kminku
  • 1 l bulionu
  • 1,5 szklanki białego wina
  • łyżka gęstej kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Posiekaj cebulę I zeszklij na oleju. Lekko odciśnij kapustę.
  2. Oczyść papryki I pokrój w kostkę. Obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, razem z papryką I kapustą dodaj do cebuli. Duś kilka minut. Posyp mielona papryką. Dodaj listek, ziele I kminek. Zalej bulionem I winem.
  3. Gotuj ok. 20 minut. Przypraw śmietaną, sola I pieprzem. Posyp natką.
wino kapusta bigos
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze