Biały puch z wiórkami kokosowymi

Tak nazwałam to ciacho podobne do białego puchu

Desery

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
260.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.52 z 172 głosów)

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 6 łyżek mąki tortowej
  • 6 łyżek maki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier 150 gram
  • Krem:
  • 1 l śmietany 30%
  • 2 białe czekolady
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 śmietan fixy
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 8 łyżek mleka
  • dżem brzoskwiniowy do posmarowania biszkopta 200 gram

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Biszkopt Jaja ubijamy z cukrem na puch dodajemy dwie mąki z proszkiem do pieczenia przesiane wcześniej mieszamy . Przelewamy ciasto do prostokątnej formy standardowej wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Biszkopt pieczemy 25 minut w 170 stopniach Krem : Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy smietan fiksy aby było gęściejsze .W garnuszku rozpuszczamy 1.1/2 tabliczki białej czekolady w mleku dodajemy do nie wiórka kokosowe kiedy lekko przestygnie dodajemy do śmietany. Ostudzony biszkopt kroimy w poprzek aby powstały dwa placki. smarujemy dżemem i kładziemy krem śmietanowy . Przykrywamy drugim plackiem kładziemy krem i te pół tabliczki czekolady białej co nam zostało ścieramy na wiórka na dużych oczkach mieszamy z 3 łyżkami wiórków kokosowych i posypujemy na wierz na biszkopt na śmietanowy krem. Wstawiamy do lodówki na godzinę przynajmniej :) Rada jeśli nie masz na czym postawić przyda ci się biały brystol abo biała tekturka ja użyłam tekturki białej na której miałam ciasto . 

Kalorie: 260.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 75 min.
ŁABĘDZI PUCH
od bratowej

lato

ŁABĘDZI PUCH