Biała fasola z orzechami

Danie kuchni gruzińskiej.

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 154 głosów)

Składniki:

  • 500 g białej fasoli
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/4 szkl łuskanych orzechów włoskich
  • 1 mała cebula
  • mały pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • szczypta tymianku
  • 2 łyżki oleju
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Fasole zalać woda na noc. Ugotowac w tej samej wodzie do miękkości, posolić. Orzechy i czosnek drobno posiekać, dodać do fasolki. Cebulę, koperek, pietruszkę drobno posiekać i wymieszac ostrożnie z fasolką. Dodać kilka łyżek wywaru z gotowania fasoli, olej, przyprawy ziołowe i cytrynę. Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy