Bezy

Przepyszne beziki domowej roboty - bielutkie i rozpływające się w ustach!

DeserybezybezaPrzekąski

Czas przygotowania:
80 min.
Ocena:

(średnia 4.55 z 183 głosów)

Składniki:

  • 1 białko
  • 8-9 dag cukru

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Na każde 1 białko przypada ok. 9 dag cukru.
  • Piekarnik nagrzać do 120 st. C.
  • Białka ubić, pod koniec dodać cukier. Ubijać do trwałej konsystencji (aż białko będzie lśnić). Wykładać za pomocą szprycy lub łyżeczki na papier do pieczenia.
  • Wstawić do piekarnika, ale drzwiczek nie zamykać! (mają być lekko uchylone) Bezy suszyć w ten sposób ok. 1 godziny. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, a bezy pozostawić do ostygnięcia (teoretycznie na całą noc, ale ja nie mogę wytrzymać i po godzinie już się zajadam ;) )

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: