Bezy

Przepyszne beziki domowej roboty - bielutkie i rozpływające się w ustach!

Dodany przez:

Bezy

Bezy

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 białko
  • 8-9 dag cukru

Przygotowanie

  1. Na każde 1 białko przypada ok. 9 dag cukru.
  2. Piekarnik nagrzać do 120 st. C.
  3. Białka ubić, pod koniec dodać cukier. Ubijać do trwałej konsystencji (aż białko będzie lśnić). Wykładać za pomocą szprycy lub łyżeczki na papier do pieczenia.
  4. Wstawić do piekarnika, ale drzwiczek nie zamykać! (mają być lekko uchylone) Bezy suszyć w ten sposób ok. 1 godziny. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, a bezy pozostawić do ostygnięcia (teoretycznie na całą noc, ale ja nie mogę wytrzymać i po godzinie już się zajadam ;) )
przekąska deser wegetariańska cukier bezy białko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze