Bezy

Pyszne i mniam bezy;)

Dodany przez:

Bezy

Czas przygotowania:
Porcje:
30 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • białka 4 szt
  • cukier 25 dag
  • sok z 1/2 cytryny
  • starta skórka z 1/2 cytryny
  • rodzynki 5 dag

Przygotowanie

  1. Ubijam białka stopniowo dodając cukier, sok i skórkę z cytryny. Stawiam na parze i ubijam, aż zrobi się piana. Dołączam rodzynki i mieszam. Łyżką układam bezy na blasze posmarowanej smalcem i posypanej mąką. Bezy powinny być jednakowej wielkości. Piekę w lekko rozgrzanym piekarniku, raczej suszę niż pieczę. Bezy po upieczeniu powinny być śnieżnobiałe.
cukier rodzynki białko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze